Титан Пропъртис зареждане
Титан Пропъртис

Има ли спад в сделките на зелено с недвижими имоти у нас?

В последните няколко години, несъмнено станахме свидетели на много обрати и сътресения в различните сектори на икономиката по света и у нас. Какво се случва с пазара на недвижими имоти? Това е една спорна и в същото време ясна тема за специалистите. Пазарът е също толкова динамичен, колкото преди началото на корона кризата и за щастие на много хора в сферата, към момента няма прогнози за застой или спад.

Какво обаче се случва с един определен вид сделки с недвижими имоти, а именно сделките „на зелено“

Тъй като пазарът на недвижими имоти е много трудно прогнозируем, днес ще говорим само с лични статистики и числа от последните месеци на практиката ни.

Специалистите от отдел продажби на „Титан Пропъртис“, определят периода като деликатен, но в никакъв случай-опасен. На фона на нарастващата инфлация и поскъпването на всичко, хората търсят добър и сигурен вариант да подсигурят парите си. Както повечето от нас знаят, един от тези варианти е именно, инвестицията в недвижим имот.

Освен инвестицията в имоти в краен и завършен етап на строеж, хората все още проявяват интерес към сделките „на зелено“, заради гъвкавата схема на плащане, големият избор и разбира се, последно, но не последно място-по-ниската цена.

Разбира се, при този вид сделки има много детайли, които не бива да пренебрегваме

Нашият съвет към Вас е да работите със сигурен консултант, който ще Ви предложи проекти на сигурни и вече доказани инвеститори и строители и ще ви съпроводи до края на сделката. По този начин, шансът да получите неочаквана по-висока крайна цена, поради ред причини, да загубите пари или проектът да не бъде осъществен-се свежда до минимум.

Поскъпването на този тип имоти е в норма, с оглед поскъпването на строителните материали и по-трудните доставки. Нарастването на цените обаче по никакъв начин не прави покупката на имот в ранен етап непосилна за купувачите, които са решили да инвестират в имот „на зелено“. Като за някои купувачи мотивацията е добрата цена, за други подходящата локация или точното разпределение, етаж и изложение.

За да конкретизираме ситуацията и да дадем ясен пример на нашите читатели-споделяме лична статистика от изминалите дни

<След публикуван проект за строеж на жилищна сграда в известен столичен квартал, броят запитвания расте с часове и достига до над 80 запитвания в рамкиран период 5 дни.>

Равносметката

В заключение, нашите специалисти коментират, че има минимален спад в сделките „на зелено“ в сравнение с миналата 2021 година, но това в никакъв случай не зависи от купувача, а по-скоро от инвеститорите, които предпочитат да продават на по-късен етап, което пък от своя страна опроверга слуховете, че строителството на новите проекти е спряно.

За да сте напълно спокойни в сделките си „на зелено“, ние следваме политика за работа без комисиона от страна на купувачите, като това не намалява качеството на предлаганата услуга.

 

Данни за имот