Титан Пропъртис зареждане
Титан Пропъртис

Инвестиция в жилище, което се нуждае от ремонт-плюсове и минуси.

Ако планирате да инвестирате парите си в недвижим имот, то най-вероятно вече сте обмислили закупуването на апартамент, който се нуждае от ремонт, но предлага по-ниска пазарна цена. Въпреки, че това често е надежден начин да получите по-голяма възвръщаемост на инвестицията си, в някои ситуации може да се окаже неподходящ вариант за вас.

В тази статия ще видите най-важните плюсове и минуси на имота, който се нуждае от ремонт

Плюсове:

Имате възможност да създадете жилището на вашите мечти.

Да откриете перфектния имот на мечтаната от вас локация, може да се окаже трудна и понякога непосилна задача, но закупуването на апартамент, който се нуждае от ремонт на улицата, на която винаги сте си мечтали да живеете, може да се окаже ключова алтернатива, която със сигурност трябва да обмислите. Нашият съвет за подобна инвестиция е-купете най-нуждаещият се от реновиране имот, на най-добрата улица, която можете да си позволите. По този начин ще получите възможно най-големия обхват за добавяне на стойност. Как? В сегашното си състояние, имотът ще отблъсне много от потенциалните купувачи, търсещи в този район, но след направата на ремонта, той ще стане едно атрактивно предложение. Не пренебрегвайте потенциала на имота!

Потенциал за висока стойност на печалбата.

На всички е известно, че инвестирането в определени части на дома, може да добави значително по-висока стойност при продажбата на имота. Такива са например, кухнята и банята. Според изчисления на отделите на „Титан Пропъртис“, една инвестиция от около 5,000лв. за ремонта и обновяването на кухнята, има потенциала да добави до 10,000лв. към стойността на имота и крайната му цена.

Дори малките подобрения, могат да повишат стойността на имота и/или да го направят мечтания за вас дом.

Такива могат да бъдат:

  1. Пребоядисване на стените

  2. Смяна на подовите настилки

  3. Подмяна на дограмата

  4. Подмяна на интериорни врати

  5. Подмяна на стари кухненски шкафове

  6. Подмяна на оборудването в банята

 

Минуси:

Вероятно ще превишите първоначално зададения от вас бюджет.

Въпреки, че има голям потенциал за добавяне на стойност към имота, не бива да пренебрегваме риска от превишаването на първоначално определения от нас бюджет. Преди да се захванете с подобен проект, е препоръчително да бъдете добре информирани за това какво може да получите като печалба след определени подобрения. Консултирайте се внимателно с вашия консултант, който е добре запознат с пазарната ситуация и сделките с различни видове имоти в района.

Шансът да подцените ситуацията е много голям.

Най-важното нещо, което трябва да направите е добре да премислите дали това е правилният имот, в който искате да инвестирате средствата си. Запишете подобренията, които е нужно да бъдат направени и изчислете дали се вписват във вашите възможности и бюджет. Бъдете реалисти и поискайте съвет от професионалист или приятел/познат, който инвестира редовно в подобен тип имоти.

Шанс от надценяване на реновирания имот при евентуална последваща ситуация.

Не забравяйте, че цената на имота се определя главно от няколко фактора, като най-важният е неговата локация. Уверете се, че няма да направите смели промени, без да обмислите колко стойност наистина ще добавите.

Не се колебайте да се обърнете към специалистите на „Титан Пропъртис“ за съвети и актуални предложения.

 

Данни за имот