Титан Пропъртис зареждане
Титан Пропъртис

Избирайки имот под наем или за покупка, имам много време, за да обмисля решението си. Истина или мит?

Верният отговор е…МИТ.

Изборът на жилище е сериозна стъпка и важно решение. Ние като агенция за недвижими имоти прекрасно разбираме това. Какво е нещото, което чуваме най-често в нашата практика? „Имам нужда от още седмица, две или повече, за да обмисля решението си.“ Ако ви предстои смяна на квартирата или покупка на недвижим имот, то продължете да четете.

Подготвили сме Ви няколко съвета, които да следвате, за да избегнете разочарования и загуба на време

Определете времеви рамки.

Преди да започнете да търсите имот под наем или за покупка, ви препоръчваме да определите времеви рамки, които да спазвате. Например: С колко време разполагате до напускането на стария си имот?

Колко време ще ви бъде нужно да организирате преместването си? Спазването на подобен график ще ви помогне да избегнете лутането по огледи, излишно бързане или забавяне и в последствие наемане/закупуване на неподходящ имот. Тук е момента да ви обясним защо твърдението в началото на статията е невярно. Чудили ли сте се защо брокерът ви изисква от вас да вземете решение на място или поне в рамките на два до три дни (седмица при покупка). Както обичаме да казваме: пазарът на недвижими имоти е динамична среда и е от изключителна важност да можем да преценим ситуацията на момента.

Нека си представим следния казус: Обмислили сте решението за преместване, свързали сте се с авторитетна агенция за недвижими имоти, която ви е представила няколко имота, следвайки вашите изисквания, но имате нужда от няколко дни, за да обмислите решението си. След време решавате, че много искате онзи апартамент, който сте видели преди седмица, но…о, ужас-той е вече отдаден/продаден. За съжаление ежедневно ставаме свидетели на подобни ситуации. Защо се получава така?

Колкото и да не ви се вярва, пазарът е в своя разцвет. Все повече хора желаят да инвестират парите си в недвижим имот и все повече хора предпочитат свободата и мобилността на живота под наем. Ако си представим, че търсите двустаен, обзаведен имот под наем с приблизителен бюджет 700лв., то най-вероятно вашият брокер работи с поне още 5 клиента с подобно търсене.

Обмисляйте решението си ако не на момента, то в максимално кратък срок.

Наемайки брокер, който разбира работата си прекрасно, очаквайте да ви предложи най-подходящите имоти за вас и вашето търсене. Тук взимаме под внимание изискванията ви за район, състояние, обзавеждане, изложение, цена. Когато един имот е с обявена справедлива пазарна цена, силно предпочитан район и добро общо състояние, той автоматично става цел номер едно на брокерите и техните клиенти или иначе казано, ще бъде отдаден/продаден в максимално кратък срок. За да избегнете разочарование и съжаление от пропуснатата сделка, огледайте добре имота и още докато сте там преценете: дали се вписва във вашите характеристика за перфектен дом и спазени ли са рамките на вашия бюджет. Ако отговорът и на двата въпроса е „да“-действайте, гарантираме ви, че това ще се окаже най-добрата сделка в живота ви.

Избягвайте да звъните на стотици обяви в интернет пространството.

Крайният резултат ще бъде безброй обаждания от различни фирми, фалшиви оферти и излишна загуба на време и средства. Вместо това подберете внимателно компанията и личния си консултант и комуникирайте само с него. Позволете му да спечели доверието ви и да ви води по пътя на това приключение. В този случай, брокерът ще ви насочи най-правилно към подходящия имот. Освен това, той ще се заеме с подготвянето на документите, защитаването на личния ви интерес, проучването на имота, сметките и всичко, което ви интересува. Все пак крайната цел и на двете страни е бърза, чиста и изгодна сделка!

 

 

 

 

Данни за имот