Титан Пропъртис

Наред с всички изисквания, които вписваме в дългия си списък, когато започнем търсенето на подходящ имот за себе си, независимо дали касае покупка или наем, е и именно районът.
Несъмнено това е едно от най-важните неща, на които наблягат нашите клиенти. Съвсем логично! Как обаче да подберем подходящите райони за себе си?
Подготвили сме ви няколко съвета, които да използвате.
№1: Помислете за транспорта.

Независимо дали ползвате услугите на обществения транспорт или пътувате с личен автомобил, транспортът е едно най-ключовите неща, при определянето на подходящ район за живеене. Проучете спирките и линиите на градския транспорт в района.

№2: Проучете детските градини и училищата в квартала.

Независимо дали имате деца или не, особено когато става въпрос за покупка-не забравяйте да проучите детските градини и училищата в квартала. Има ли такива? Близо ли са до дома ви? Има ли голям интерес за съответното заведение? Това са само малка част от въпросите, които следва да проучите, за да улесните максимално бъдещото си ежедневие.

№3: Вземете под внимание колко близо е местоработата ви.

Въпреки, че местоработата е нещо временно и непостоянно, помислете колко удобна би била локацията, в случай, че пътувате до определена точка. Помислете внимателно по какъв начин да се придвижвате до работното си място. Много хора за нищо на света не биха заменили автомобила си с градския автобус/метро, но понякога това е по-бързият и по-евтин вариант за придвижване. Повечето големи градове в България, разполагат с отлично изграден обществен транспорт.
№4:
Помислете какви са вашите предпочитания-за по-тих и спокоен район или по-централен и оживен такъв.

Когато става дума за покупка или наем на жилище, предпочитанията за район на купувачите/наемателите се делят на два вида-любителите на централните райони и любителите на по-уединените квартали. Не се заблуждавайте, че по-тихите и отдалечени райони не разполагат с удобствата на централните такива. В наши дни структурата на повечето градове на територията на страната, предлага удобства от всякакво естество на обитателите на различните жилищни комплекси и квартали в градовете.
№5:
Не пренебрегвайте инфраструктурата.

Важен фактор, за това да се чувстваме добре в района, в който живеем е и именно инфраструктурата. Независимо дали става дума за транспортна, социална, информационна инфраструктура, паркове и градини, отделете внимание да разгледате наоколо, за да сте сигурни, че всичко, от което имате нужда в ежедневието си-е на „една ръка“ разстояние.

Бонус съвет: При избора на жилище, потърсете професионалист, който е запознат с града, в който търсите. Той ще ви даде безценни насоки и съвети. Дайте му цялата информация, от която има нужда, за да ви предложи най-подходящото предложение, в най-подходящия за вас район!

Данни за имот