Титан Пропъртис зареждане
Титан Пропъртис

Какво да НЕ правим като наемодател на недвижим имот?

Да бъдеш наемодател не е никак лесно, особено когато имаш безброй задължения, свързани с поддръжката на отдавания под наем апартамент, уреждането на всички документални въпроси, комуникацията с наематели и т.н.

Днес ще поговорим за най-често срещаните грешки от страна на наемодателите, с които се срещаме всекидневно

Нека започваме!

Определяте сам цената на имота си.

Не случайно я поставяме на първо място. Грешка №1 е най-често срещаната в нашата практика. Дори и да отдавате имота си от години, това не винаги означава, че сте перфектно запознат с пазарната ситуация и това колко струва вашият имот. Цената е водещ фактор при отдаването на един имот под наем. Ако същият е надценен, то той ще се отдаде трудно и в най-добрият случай ще стои необитаван месец или два, което респективно води до загуба на пари за вас. Ако пък е подценен-това също би ви ощетило от финансова гледна точка. Не сравнявайте цените на имотите в интернет пространството, тъй като не знаете как и защо е определена цената на апартаментите там или дали изобщо обявите, които гледате са реални и актуални.

Надявате се, че като публикувате имота си в 2-3 или повече уебсайта, то той ще се отдаде бързо.

Публикувайки имота си в интернет пространството, той автоматично става едно от хилядите предложения на необятния пазар. Най-често се „губи“ в морето от предложения на агенциите за недвижими имоти и наемателите изобщо не стигат до него. Излишно е да споменаваме, че отново сте ощетени, плащайки абонамент за уебсайта, в който публикувате без да получавате очаквания от вас резултат. Доверете се на агенция за недвижими имоти, която знае как и къде да рекламира имота ви. За да предложим максимално добра услуга, ние разполагаме с  професионален екип от фотографи, които знаят как правилно да покажат всички добри черти на имота ви,  а отдел „реклама“-как да позиционира обявата, така че тя да е видима от всички наематели, които търсят имот с подобни характеристики на вашия.

Не желаете да работите с агенции за недвижими имоти, а се стремите само към "частните лица".

Има и такива наемодатели, които не желаят да работят с агенция за недвижими имоти, тъй като се притесняват от дължимата такса за използваните услуги. За това и в „Титан Пропъртис“ изискваме заплащането само и единствено след подписан договор за наем и максимално добри договорени условия, които да удовлетворят и двете страни по договора, а именно наемодател и наемател. Професионалните снимки, рекламата, консултацията за цена, подобрения и всичко свързано с предварителната подготовка, са изцяло безплатни услуги, които предоставяме на нашите клиенти с цел те да останат доволни и да получат максимално изгодна и бърза сделка.

Не желаете да правите никакви отстъпки в цената, ремонти или подобрения по имота.

Това е много важна стратегическа грешка. Колкото по-добри са отношенията ви с бъдещия ви наемател, толкова по-дългосрочен, коректен и редовен в плащанията ще бъде той. Не се страхувайте да вложите средства в собствения си имот, тъй като подобренията ще бъдат изцяло във ваша полза.

Не спазвате условията по Договора за наем.

Преди да подпишете договор за наем, се уверете че той е изцяло такъв, какъвто искате да бъде. Помнете, че това е вашата гаранция за добри бъдещи бизнес отношения с вашия наемател. Не нарушавайте точките и условията по документа, за да избегнете последващи проблеми.

 

Данни за имот