Титан Пропъртис

Подготовката за огледи е изключително важен процес, съпътстващ сделката с недвижим имот. Специално за тези от вас, на които им предстои да отдават или продават имота си, сме подготвили няколко съвета за подготовката за предстоящи огледи.

№1: Подгответе имота си!

Несъмнено това е една от най-важните стъпки при предстоящите огледи на вашия имот. Не забравяйте, че първото впечатление е най-важно. Ако е нужно освежаване, почистване или подмяна на стара мебел, направете го. Това може само да помогне за осъществяването на по-изгодна и бърза сделка.

№2: Ангажирайте професионален консултант!

Заплащането на еднократна такса към Вашия личен брокер всъщност не е разход, а инвестиция. Той ще се заеме с рекламирането на имота Ви, с преговорите, разговорите с клиенти, документацията и всички тези неща, които биха отнели от Вашето лично време.

№3: Определете правилната пазарна цена!

С помощта на Вашия личен консултант обсъдете минусите и плюсовете на имота. Той ще Ви консултира за правилната стойност на Вашия имот. Не забравяйте, че адекватната пазарна цена е ключът към бързата сделка!

№4: Подгответе се!

Когато става въпрос за отдаване/продажба на имот, е добре да се подготвите предварително за въпросите, които ще ви бъдат зададени от клиента. Извадете стари платежни фактури за комуналните разходи на имота, за да не говорите с приблизителни цифри, ако ви попитат какви са сметките на имота; помислете добре дали и какъв коментар бихте направили по офертната цена; когато става въпрос за отдаване под наем, обмислете начините за плащане на месечния наем-по банков път или в брой, бихте ли се съгласили на различни видове плащане-например предлащане за половин или една година; бихте ли се съгласили да направите подобрения по имота за ваша сметка, ако бъдещият наемател/купувач изисква такива. Не забравяйте, че сделката е двустранен процес и за да получите-трябва да дадете!

№5: Улеснете се!

Ако нямате възможност да отваряте имота по всяко време за предстоящите огледи, то е най-добре да предоставите ключ на проверена агенция за недвижими имоти, за да не спирате процеса на бързата сделка. Обикновено в такива случаи, сделката не отнема повече от седмица, тъй като огледи се провеждат постоянно. В „Титан Пропъртис“ взимаме под внимание доверието, което сте ни гласували и вашият имот става цел №1 за нас и нашите клиенти.

№6: Помислете за бъдещето!

В случай, че отдавате имот под наем, е добре да обмислите варианта за управление на Вашия имот от професионална фирма за управление. По този начин си гарантирате твърд месечен доход, спестявате си излишни главоболия при бъдещи проблеми с наемателите и като цяло всички тези дребни и не чак толкова, отговорности и задължения, които има един наемодател.

Ние от Титан Пропъртис ще Ви консултираме безплатно и ще ви запознаем с още подробности около огледите на Вашия имот!

 

Данни за имот