Титан Пропъртис зареждане
Титан Пропъртис

Защо брокерите задават “излишни” въпроси?

 

Често в нашата практика чуваме от клиентите си: “За какво ви е нужна цялата тази информация за мен?”, “Какво значение има къде е местоработата ми?”, “Какво значение има колко време имам, за да се сдобия с ново жилище?” Отговорите на тези и много други въпроси, ще намерите в тази блог статия, изготвена с помощта на консултантите от “Титан Пропъртис”. 

 

Защо е важно да използваме услугите на брокер

Инвестицията в недвижим имот е сериозна стъпка, която изисква предварителна подготовка, проучвания, работа с финансови и държавни институции. Именно поради тази причина, много хора не успяват да завършат процеса сами, разчитайки само на информацията в интернет и препоръки от приятели и познати. Независимо дали наемате или купувате имот, идеите във вашето съзнание изглеждат по един начин, но реалността може да бъде съвсем различна. За това е важно добре да обмислите варианта за работа с професионалист, който знае как да задоволи максимално вашите лични и финансови нужди. Съвети за избор на правилния консултант и с какво може да ви бъде полезен той, прочетете тук.

 

Каква информация ще бъде нужна на вашия брокер, за да ви осигури възможно най-добрата и изгодна сделка

 

Ако вече сте се изправяли пред казуса “покупка или наем на недвижим имот”, то най-вероятно сте се сблъсквали с “въпросника” на вашия личен консултант. В следващите абзаци ще разберете защо и как му е полезна предоставената от вас информация.

 

Колко човека ще обитават бъдещото жилище

Реално погледнато, вашият консултант не се интересува от семейния ви статус, личните отношения или броя на членовете във вашето семейство. Зададен по този начин, въпросът и последвалият отговор, помагат на брокера да прецени какво жилище да ви предложи на база вашите нужди и бюджетът, който можете да си позволите. 

 

Къде се намира местоработата ви

Не, вашият брокер няма да ви чака пред работата, за да ви “досажда”, нито се интересува от това каква точно позиция заемате и колко е заплатата ви. Той просто иска да съобрази коя е най-честата локация, до която пътувате и какъв вид транспорт използвате, за да проучи вариантите за райони, които биха били най-удобни и комуникативни за вас. 

 

Имате ли дете/деца

Пряко свързан с въпрос №2. Вашият консултант е длъжен да подбере внимателно най-подходящия за вас район, а по този начин той може да съобрази наличието или липсата на подходящи учебни заведения и детски градини в квартала. 

 

Ходили ли сте на други огледи и какво сте видели

Задавайки по този начин въпроса, единствената цел на брокера е да разбере колко и какви предложения сте видели от началото на процеса по покупка или наемане. По този начин той ще успее да “извади” имотите, които вече сте огледали или не биха ви допаднали, от уравнението.

 

Защо напускате старото си жилище

При отговорът на този въпрос, бъдете максимално искрени и открити с вашия консултант. Имало ли е нещо, което ви е притеснявало в старото ви жилище-високи сметки, отдалечен район, влага, мухъл, проблеми със съседите. Споделяйки всичките си притеснения с него, брокерът следва да бъде максимално внимателен в подбора на новото ви жилище и да направи така, че старите проблеми да липсват в новия ви дом.

 

С какво не бихте направили компромис 

Много важен момент в предварителния разговор с вашия брокер е да споделите с какво точно не бихте направили компромис в новото си жилище. И не, тук не става дума за цвета на стените или дивана в дневната, а за нещата, които не могат да бъдат променени, преместени или поправени, а именно локация на имота, тип строителство на сградата, в която се намира, вид на отоплението, изложение и пр. 

 

С колко време разполагате, за да се сдобиете с нов имот

Преди да отговорите на този въпрос, обмислете добре реално с колко време разполагате. Това е важна информация, тъй като по този начин вашият консултант може да изключи или включи конкретни предложения, които се отдават/продават спешно или не. 

 

Равносметката

Бидейки максимално открити и искрени с вашия брокер, вие участвате в процеса по сбъдването на вашата лична мечта. По този начин спестявате както собственото си време, така и това на останалите две страни по сделката, а именно-на собственика и на консултанта. За да ви помогнем предварително да отсеете най-подходящите предложения за себе си, добавихме възможно най-важните филтри в секция “търсене” на нашия уебсайт. Разгледайте всички наши предложения за продажба или под наем и се свържете с нас, за да намерим най-краткия път до вашия нов дом. 

 Данни за имот