Титан Пропъртис зареждане
Титан Пропъртис

Защо да изберем работа в сектора на недвижимите имоти и какви качества притежава добрият брокер?

Мотивацията на работното място за всеки от нас като служител и/или бизнес предприемач е различна. Всеки един човек има собствени желания и мечти, цели, които иска да постигне. Така например, някои хора работят, за да се развиват в професионален и личен план. Други-защото наистина обичат работата си, трети пък харесват общуването с различни хора и социалните привилегии, които им носи тя. Едно обаче е ясно-всеки един от нас работи, за да задоволи финансовите си нужди, да осигури храната на трапезата си, образованието на децата си, подслона над главата си. И в този ред на мисли стигаме до извода, че именно парите осигуряват базовата ни мотивация за труд.

 

Защо да изберем работа в сектора на недвижимите имоти

В световната практика професия “брокер на недвижими имоти” е една от най-добре платените и престижни. Тя е отличен избор за тези, които искат да избягат от сивото ежедневие на корпоративната офис среда. Освен това работата предлага широко поле за изява и професионално развитие, тъй като секторът на недвижимите имоти е един от най-динамичните и развиващи се, не само на национално, но и на световно ниво. Професия брокер е силно предпочитана заради липсата на “таван” на доходите. Тя е изключително подходяща за хора, които са достатъчно смели и мотивирани, за да разчитат на собствените си умения, вложени усилия и време и доверие към работодателя и реномето на избраната от тях компания. 

Какви качества и умения притежава добрият брокер на недвижими имоти

Отношение

Отношението както към работната среда, така и към клиента, е ключова стъпка за успех в работата като брокер. Подхождайте с внимание и респект към околните и ценете своето и чуждото време. Стремете се да задоволите максимално желанията на своите клиенти, като спазвате добрия тон и дипломация. Изслушвайте внимателно и обяснявайте подробно и разбираемо. 

 

Лични качества

Добрият брокер е отличен слушател и оратор. Не се страхува да комуникира с околните и съумява отлично да подбере и представи най-подходящите предложения на своя клиент. Знае кога и какви въпроси да зададе, за да се сдобие с информацията, която ще му бъде нужда в процеса по сделката. Притежава най-ценните качества на медиатора, а именно-търпение и баланс, а при появата на конфликт, знае как да ги използва. Толерантността пък, му помага да възприема различната гледна точка и интереси на отсрещната страна. Преди всичко, добрият брокер спазва моралните изисквания на професията. Ако желаете да се развивате и да имате дългосрочни бизнес отношения с вашите клиенти, като брокер вие следва да сте максимално искрени и открити с тях. 

 

Професионални познания и умения

Добрият брокер познава добре сферата в която работи, в това число-видове строителство и разликите между тях, тенденции на пазара, цени, закони, градът, в който практикува, тънкости в процеса на сделката. Анализира добре всички цифри в работата си: максимална и средна стойност на квадратен метър, среден престой на пазара, цени на продадени в района имоти, брой предлагани имоти в квартала. Той ще успее безпроблемно да филтрира подходящите за вас предложения, без да се налага да ви води на десетки огледи. Истинският професионалист има изградена система на работа и богато портфолио от доволни клиенти, резултат от натрупан опит. Не на последно място-знае как да води преговори и да договаря възможно най-добрите условия за своите клиенти.

 

Желание за развитие

Воден от желанието за лично и професионално развитие, добрият брокер си поставя цели и ги изпълнява, дори това да му коства много време и енергия. Той се учи ежедневно и се интересува от пазарната ситуация и тенденциите. Можете да познаете добрият брокер по това, че има дълга и устойчива кариера, а референциите за него са много и навсякъде. Ако желаете да се развивате в тази професия, е добре да умеете добре да маркетирате себе си и услугите, които предлагате. 

Кариерно израстване

 

Истинският професионален брокер на недвижими имоти е полифункционална личност. Той е психолог, медиатор, маркетолог, анализатор, дипломат. Благодарение на тези си качества, съчетани с опит и познания в сферата, той се превръща в отличен ментор, мениджър и лидер. “Титан Пропъртис” България разполага с една от най-добрите системи за кариерно развитие в сферата. За по-малко от седем години, благодарение на хората, потърсили перспектива в България и имали смелостта да започнат в една на пръв поглед непозната и плашеща сфера, изградихме офисни мрежи в най-големите градове на страната. Повече за нас и възможностите за кариера в “Титан Пропъртис”, вижте тук.

Заключение

 

Изборът на професия е една от най-трудните и предизвикателни задачи пред младия човек или пред този, който е решил изцяло да промени посоката на живота си. Всеки в живота сам избира своя път. Нашият съвет към вас е: не се стремете към работата, която ще ви донесе най-много финансови облаги, а към тази, която ще ви осигури свобода на действията, на ума и най-вече тази, която ще ви прави истински щастливи хора. Данни за имот